Köszöntő arrow Projektismertető
Projektismertető PDF Nyomtatás E-mail

Az INNODESK projekt célja innovatív induló (start up) vállalkozások pályára állítása a következő szempontokkal:

  • Négy innovatív egyszemélyes induló vállalkozás számára inkubátor szolgáltatás feltételeinek megteremtése, a szolgáltatás ingyenes működtetése egy éven keresztül, a szolgáltatás fenntarthatóságának megteremtése.

  • Az egyszemélyes induló vállalkozások rezsiköltségének és minden további rendszeres működési kiadásának minimalizálása. Olyan osztott kiszolgáló infrastruktúra biztosításával, mely az egyszemélyes irodák teljes körű kiszolgálására hivatott, ezáltal jellegéből adódóan több szolgáltatást téve elérhetővé kedvező költségvonzattal, mint amely háttér kiépítésére az induló vállalkozás önállóan képes lenne.

  • A vállalkozások életének kezdeti szakaszában több teret engedni az eredeti innovatív kulcsötlet kibontakoztatásának, csökkentve az ötletgazda operatív döntéshozatali és ügyvitel-szervezési terheit, a vállalkozás működéséhez szükségszerű szolgáltatások modul rendszerű, személyre szabott csomagban történő rendelkezésre bocsátásával.

  • A megvalósításhoz szükséges módszertan létrehozása szakértői egyeztetések és vállalkozási igények alapján, a módszertan és a projekttapasztalatok adaptálható formában való közzétételével.

Image

Az INNODESK projekt során a Baross Gábor Program - Nyugat-Dunántúli Innovációs Fejlesztések pályázati kiírás 5. „Innovum”- új innovációs szolgáltatások megalapozása, elindítása tevékenységében tételesen megfogalmazott egy íróasztal egy vállalkozás jellegű megosztott innovációs infrastruktúra szolgáltatás jön létre.

A szerzett tapasztalatok és a kialakított módszertan partnerintézmények számára történő továbbadása révén az INNODESK projekthez kapcsolódóan megvalósul az 5. „Innovum”- új innovációs szolgáltatások megalapozása, elindítása tevékenységben megfogalmazott  innovációs szolgáltatást és infrastruktúrát megalapozó tanulmányok, tervek készítése cél is.

Image

Az INNODESK…

… Jelentősége a „bejáratott” vállalati működésen kívüli olyan innovatív gondolatok felkarolásában rejlik, melyek sikeres üzleti tevékenység alapjául szolgálhatnak.

… Középpontjában az Ember és az Ötlet áll. Küldetése annak biztosítása, hogy valóban e két alapvető tényező formálhassa és teljesíthesse ki az induló egyszemélyes vállalkozást, a vállalkozó erejének elaprózása nélkül.

… Széles teret nyit a megerősödött vállalkozások kezdeti inkubációs szakaszon túli fejlődéséhez, az INNONET-en belül helyiségbérlet megpályázásának lehetőségével, az INNONETEN kívül pedig azáltal, hogy az inkubációba a kezdeti pillanattól üzleti alapon működő szolgáltatás nyújtókat kapcsol be.

Az INNODESK…

… nem „fapados szolgáltatás” minimalista, uniformizált vállalkozások létrehozására, hanem olyan rugalmas keretrendszer, amelyben minden ötletgazda saját erejének megfelelően fejlődhet és önállósodhat.

… nem egymással egy helyiségen belül konkurenciaharcot vívó mikrovállalkozások gyűjtőhelye, hanem olyan vállalkozói közösség, melyben az egymást követően belépő, eltérő profilú kedvezményezettek szükségképpen egymástól is tanulnak.

… nem teszi üzleti szempontból életképtelenné a vállalkozókat az ügyviteli teendők átgondolásának szükségtelenné tételével, hanem folyamatosan értékes know-how-t közvetít a szolgáltatáscsomag alapvető szerkezetének feltárásával.

Image

Utolsó frissítés ( 2006. november 14. )